Desert prajitura Alba ca Zapada

de lucy2002 in Prajituri, 3 Feb 2020 | 5855 vizualizari

 

Prajitura copilariei! :X
 

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 2 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat de amoniu
  • un praf de sare
  • 500-550 gr faina alba (cat cuprinde)
  • Crema:
  • 1 litru de lapte
  • 8 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri amidon
  • 200 gr unt cu 82% grasime
  • sucul de la o lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • vanilie
  • un praf de sare
  • Decor:
  • zahar pudra vanilat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Alba ca Zapada:

FOI

In vasul de la mixer adaugam: ouale, zaharul, sare si pornim mixerul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, adaugam in fir subtire uleiul, laptele, bicarbonatul de amoniu stins cu zeama de lamaie, iar la final faina. Mixam pana incorporam faina si obtinem o coca nelipicioasa potrivit de tare. Lasam coca sa se odihneasca 30-40 minute, dupa care o impartim in patru parti. Luam o bucata de aluat si cu ajutorul sucitorului o intindem cat mai subtire pe dosul tavii. Intepam foaia cu frurculita din loc in loc si introducem tava in cuptorul preincalzit la o temperatura de 160C pentru 10-12 minute. Folosim acelasi procedeu la toate foile.

CREMA

Intr-o cratita amestecam faina, amidonul, zaharul si praful de sare cu putin lapte pana pentru a evita cocoloasele si o punem pe foc. Adaugam si restul de lapte si cu ajutorul unui tel para amestecam continu pana se ingroasa crema, mai lasam 3-4 minute si oprim focul. Adaugam coaja si zeama de lamaie si omogenizam. Dupa ce crema a ajuns la temperatura camerei, adaugam untul taiat cubulete si mixam bine pana la omogenizare.

ASAMBLARE

Impartim crema in trei parti egale.

Luam prima foaie si o punem in tava, punem crema pe ea si o intindem uniform, revenim cu cealalta foaie si cu crema si tot asa si cu celelate foi. Peste prajitura punem o folie alimentara si o greutate pe ea un tocator si dam prajitura la rece pana a doua zi.

A doua zi o portionam si o presaram cu zahar pudra vanilat.

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

lucy2002 1

04.02.2020, 20:24

Mulțumesc Dantes!

Rocsi 1

05.02.2020, 19:51

Este una din prajiturile mele preferate si as servi oricand cateva bucati!

lucy2002 1

06.02.2020, 20:20

Mulțumesc Rocsi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fantezie